Floraliën Gent 2020

Plan je bezoek

Plan je Bezoek

Een bezoek aan Floraliën is zoveel meer.
Hier vind je binnenkort alle informatie met betrekking tot data, openingsuren, tickets, toegankelijkheid, groepen, bereikbaarheid, en veel meer.


Vrijdag 1 mei t/m zondag 10 mei 2020
08u00 tot 18u00 (laatste toegang om 17u30)

Late night opening op vrijdag 8 mei 
08u00 tot 20u00 (laatste toegang om 19u30)

Vroegboektickets kunnen online aangekocht worden.


GROEPSTARIEF
Vanaf 25 betalende personen van alle leeftijden, verplichte schriftelijke reservatie – onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Opgelet: aarzel niet om zo snel mogelijk te reserveren om een datum vast te leggen

Om te reserveren stuur je best een mail naar veerle@floralien.be

Voor extra georganiseerde groepsarrangementen & voorstellen op maat kan je terecht bij een van onze incoming bureaus:

Het parcours van Floraliën Gent werd gescreend in functie van rolstoelgebruikers en blinde en slechtziende personen. Met het oog op een mooi loopcomfort, voorzien we voldoende brede doorgangen en beperken we niveauverschillen. Onze vrijwilligers staan voor je klaar en helpen je met plezier verder. 

Mensen met een beperking die zonder begeleiding niet kunnen genieten van het festival, kunnen zich laten begeleiden. Per persoon met een beperking mag een begeleider gratis mee. 

Naar aanloop van het evenement zal specifieke bereikbaarheids- en toegankelijkheidsinformatie beschikbaar worden gesteld op onze website.
MET DE TREIN
Het dichtstbijzijnde station is dat van Gent-Sint-Pieters. De wandeling van het station naar de Floraliënsite duurt 10 minuten. Je kan de afstand natuurlijk ook overbruggen met een fiets. 

De laatste trein naar Brussel en Leuven vertrekt om 23u48 aan Gent Sint-Pieters. De laatste trein naar Antwerpen vertrekt om 23u26, en richting kust vertrekt de laatste trein om 01u09.

Meer informatie over de dienstregeling vind je op de website van de NMBS.


MET DE FIETS
Er worden extra fietsenrekken voorzien aan de inkom ICC, vlakbij de ingang. Om je fietstraject doorheen Gent te plannen kan je terecht op de website van Gentfietst.
Als je met de trein naar Gent komt, kan je aan station Gent-Sint-Pieters (of Gent-Dampoort) ook gebruik maken van de Blue Bike fietsen. Handig voor wie er een dagje Gent van maakt!


MET BUS OF TRAM
De Lijn heeft een uitstekend aanbod om je naar Floraliën Gent te brengen. Er worden voldoende trams en bussen ingezet en er is openbaar vervoer tot 1 uur 's nachts zodat je ook weer veilig thuis geraakt. 

Met de tram
lijn 1 : Afstappen doe je best aan deze halte Van Nassaustraat

Met de bus
lijn 34-35-36-55-58-70-71-72-74-77-78-293-N76-N70 : Afstappen doe je best aan deze halte Ledeganckstraat
lijn 5-8-293-N5 : Afstappen doe je best aan deze halte Ottergemsesteenweg

MET DE WAGEN
Floraliën Gent is vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Als je toch met de auto wil komen, parkeer je best buiten de stad.
Voor wie buiten Gent woont, is er soms geen andere mogelijkheid dan de wagen. Je kan er dan voor kiezen om te carpoolen!
Registreer je op de website van eventscarpool en deel een auto met florale zielsverwanten. 


AUTOCARS
Autocars kunnen tijdens Floraliën Gent bezoekers laten in- en uitstappen aan de site Citadelpark (Charles de Kerckhovelaan).
Vanaf deze Kiss & Ride zone kunnen bezoekers makkelijk het Floraliën-wandelparcours starten.


AUTO
Maak het jezelf makkelijk: vermijd de drukte van de stad, parkeer gratis op een van de zes Park+Ride-locaties aan de Gentse rand en kom vlot met tram of bus naar het Kunstenkwartier.

De grootste P+R-locaties zijn:
P+R Flanders Expo vindt u langs de E40. Neem afrit 14 - Flanders Expo. 
P+R Gentbrugge ligt langs de N9 onder het viaduct van de E17. 
P+R Oostakker kunt u bereiken via de R4, afrit 3 - Oostakker. 

Automobilisten kunnen ook terecht in de niet-stedelijke parkings Station Gent Sin- Pieters en Zuiderpoort. De parking Station Gent Sint-Pieters ligt mooi aan de start van het Floraliën wandelparcours. De stedelijke parkings blijven 24/24u open maar het is niet altijd even gemakkelijk om een vrije parkeerplaats te bemachtigen.
Wie het toch wil proberen kan hier terecht:
Parkeergarage Savaanstraat - volg P4 en Parkeergarage Sint Pietersplein - volg P10


AUTOCARS
De bus parkeren (langer dan 30 minuten) kan op een van de coach parkings:

* Op de parking Dampoort is langer parkeren mogelijk. Dat kost € 0,5/uur of € 5/dag. Aan de Dampoort is plaats voor 24 autocars.
* Autocars kunnen volledig gratis parkeren op de Yachtdreef. Daar geldt ook geen parkeerduurbeperking en kunnen er 14 autocars parkeren.

Op de site van Floraliën vind je een groen belevingsrestaurant en pop-up eetgelegenheden. Allen met hun eigen identiteit en specifieke kwaliteiten. Vers, lekker & hapklaar: meer moet dat niet zijn. Met vegetarische en veganistische opties, zodat iedereen kan genieten. 
Geen eindeloos grabbelen naar bonnen of kleingeld in je broekzak. Gebruik een betaalkaart op alle locaties van Floraliën Gent. 
OVERNACHTEN
Gent is de stad waar hedendaagse en middeleeuwse architectuur en cultuur samenvloeien tot een uniek geheel. Je komt de stad binnen en wordt meteen overweldigd door samenhang van oud en nieuw. Je wandelt er langs statige herenhuizen die er al eeuwen het straatbeeld bepalen en wordt plots verrast door een strakke gevel die pas recent verrees. 
Kuieren langs de waterwegen die door het historische centrum snijden en waarop je de weerspiegeling van weelderige historische gebouwen kunt waarnemen en vervolgens tot rust komen op een van de talloze terrasjes die je in Gent vindt. Je kunt er genieten van een van de vele lokale specialiteiten, van bier tot culinaire wonderen, in Gent vind je het allemaal. 

In Gent kun je natuurlijk niet om de cultuur heen. Het Gravensteen, Sint-Baafskathedraal ...en de 9 stadsmusea (S.M.A.K., STAM, De Wereld van Kina, MSK, Museum Dr. Guislain, Het Huis van Alijn en het MIAT) staan garant voor een leerrijke ervaring! Daarnaast zijn er ook het hele jaar door tijdelijke tentoonstellingen, verspreid over de stad. 

Maar ook voor de shoppers onder ons valt er in Gent heel wat te beleven en dat beperkt zich zeker en vast niet tot de grote winkelstraten, in de gezellige steegjes en straatjes vind je ook bijzondere boetiekjes die elk hun eigen stempel drukken op uw winkelavontuur in de Gentse binnenstad. 
Meer info op deze site

Trek je op de siertoer door Oost-Vlaanderen ? Combineer dan je fiets- of wandeluitje met een overnachting in Bloeiend Oost-Vlaanderen. Zo ontdek je nog meer en geniet je heerlijk na middenin het groen.

Voor een zacht bed én meer toeristische informatie kan je terecht bij de bloeiende horeca-ambassadeurs.
B&B Beatrice & Marcus, Sint-Amandsberg - B&B De minnetuin, Wachtebeke - B&B De Stuifduinen, Wetteren - B&B Geetkotmolenhoeve, Zaffelare - B&B Het Huis van de Kapitein, Lokeren - B&B Saffels Nest, Lochristi - Biznis Hotel, Lokeren - Hotel La Barakka, Lokeren - Jeugdherberg De Valk, Laarne - Vakantiewoning Bloemenlust, Wetteren - Vakantiewoning Het TakkeTiele Huis, Zaffelare - B&B De Serafijn, Lochristi 
Alle horeca-ambassadeurs ontvangen je met open armen.
En de logies met een fleurig randje :
Hotel Arriate, Lochristi - B&B Dultenpoelhof, Laarne - B&B Groene Genoegen, Laarne - B&B Karels Halte, Heusden - B&B La Clé du Sud, Merelbeke - B&B Landhuis ter Velt, Gontrode
Voor nog meer overnachtingsmogelijkheden neem je een kijkje op de site van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Geniet van vroegboekkortingen!