Floraliën in 2020

Nieuws

6 11 2019 | 19u30 - De Krook - Gent

Flower Conversations met Jacqueline van der Kloet

In aanloop naar mei 2020 brengen we alvast een reeks bekende gasten met een grote passie voor bloemen en planten. 

We starten groots, met de internationaal befaamde Nederlandse tuin- en landschapsarchitect Jacqueline van der Kloet.

"Ik ken niemand die zoveel ervaring en kennis heeft op het gebied van ontwerpen met bollen. Ze is onverslaanbaar.’, aldus Piet Oudolf. 

Flower Conversations met Jacqueline van der Kloet

20 9 2018

Hulde aan Van Eyck

In 2020 brengt Gent een jaar lang hulde aan Van Eyck, de Vlaamse Meester die onlosmakelijk met de stad verbonden is door zijn wereldberoemde meesterwerk, het Lam Gods. Met de grote tentoonstelling 'Van Eyck. Met een volledig programma toont Gent hoe de nalatenschap van deze virtuoze meester na zes eeuwen nog steeds door de aderen van de stad en haar inwoners vloeit. 
Ook tijdens Floraliën 2020 zal de link naar het meesterwerk gelegd worden. 

Meer info rond het Van Eyckjaar vind je hier.

18 9 2018

Thema Floraliën 2020 :
Mijn paradijs, mijn Wereldse Tuin

Thema Floraliën 2020 : Mijn paradijs, mijn Wereldse Tuin 
In onze moderne maatschappij van rationalisme, en grote invloed van technologie, snelle communicatiemiddelen en individualisering zoeken mensen steeds meer naar stilte en rust, naar zichzelf, en hun persoonlijk paradijs. Dit persoonlijk paradijs ligt voor iedereen ergens anders. Sommigen vinden het in een groene huiskamer, stedelijk groen, parken of natuurgebieden. Anderen aarden dichterbij huis in de tuin, en passen ‘gezond uit eigen grond’ toe of genieten gewoon van wandelen in het groen. 

Een Wereldse Tuin is de neerslag van de sociale, culturele, economische en geografische structuren van de stad Gent, het Lam Gods en van de tuin van bisschop Triest.
Uitgangspunt voor Mijn Paradijs, een Wereldse Tuin zijn ook het Lam Gods van de Gebroeders Van Eyck en een afdruk van de tuin van bisschop Triest, waarop nutstuin en lusttuin, inheemse en uitheemse planten te zien zijn. Zoals een citrusboom, hét symbool van Italië, onderdeel van de lusttuin. Zo wordt mee een beeld geschetst rond het verleden en het heden van Gent, een stad op de kruising van Leie en Schelde, een groene leefbare en maakbare stad. 

Doorheen de geschiedenis is Gent een smeltkroes van diversiteit en kruisbestuiving tussen verschillende volkeren en culturen geweest. Dat is nog te zien in het straatbeeld, de architectuur, cultuur en bevolking. 

Vlaamse Horticultuur op een duurzaam en internationaal niveau. 

17 9 2018

Wind in de zeilen bij Floraliën Gent

Het jaar 2018 was een jaar van heel wat nieuwe initiatieven die de nieuwe wind bij Floraliën Gent symboliseren. Floraliën Gent werkt immers hard aan de volgende grote editie in 2020 toe en heeft daarom een aantal partnerships opgezet met organisaties binnen haar sector. 
Op de weg naar Floraliën 2020 wil ze, samen met de partners, de waarde van de bloemen en planten een platform geven, als levende bouwstenen voor de mens en de samenleving,. Floraliën zal hiervoor de Horti-Cultuur van vandaag en morgen (onderzoek, boomkwekerij, sierteeltsector, floristen, tuinaanleggers, tuinarchitecten, bloemenwinkels, tuincentra, biotelers …) stimuleren en promoten.

Floraliën 2020 vindt plaats van 1 mei tot 10 mei 2020 op de site van het ICC, de Floraliënhal en het Kuipke. Een extra vrij parcours wordt als trigger voorzien in de plantentuin en op de plateau in het Citadelpark. 


logo Floraliën Gent
Locatie

  • Gent ICC - Citadelpark
  • Van Rysselberghedreef 2 b 1
  • 9000 Gent
Blijf je graag op de hoogte?