Programma van de Floraliën 2020

Data & openingsuren

Vrijdag 1 mei t/m zondag 10 mei 2020
08u00 tot 18u00 (laatste toegang om 17u30)

Late night opening op vrijdag 8 mei 
08u00 tot 20u00 (laatste toegang om 19u30)

Tips van Floraliën

Op de Floraliën vind je een groen belevingsrestaurant en pop-up eetgelegenheden. Allen met hun eigen identiteit en specifieke kwaliteiten. 
Vers, lekker & hapklaar: meer moet dat niet zijn. Met vegetarische en veganistische opties, zodat iedereen kan genieten.
Geen eindeloos grabbelen naar bonnen of kleingeld in je broekzak. Gebruik een betaalkaart op alle locaties van Floraliën Gent. 

OVERNACHTEN
Gent is de stad waar hedendaagse en middeleeuwse architectuur en cultuur samenvloeien tot een uniek geheel. Je komt de stad binnen en wordt meteen overweldigd door samenhang van oud en nieuw. Je wandelt er langs statige herenhuizen die er al eeuwen het straatbeeld bepalen en wordt plots verrast door een strakke gevel die pas recent verrees. 
Kuieren langs de waterwegen die door het historische centrum snijden en waarop je de weerspiegeling van weelderige historische gebouwen kunt waarnemen en vervolgens tot rust komen op een van de talloze terrasjes die je in Gent vindt. Je kunt er genieten van een van de vele lokale specialiteiten, van bier tot culinaire wonderen, in Gent vind je het allemaal. 

CULTUUR
In Gent kun je natuurlijk niet om de cultuur heen. Het Gravensteen, Sint-Baafskathedraal ...en de 9 stadsmusea (S.M.A.K., STAM, De Wereld van Kina, MSK, Museum Dr. Guislain, Het Huis van Alijn en het MIAT) staan garant voor een leerrijke ervaring! Daarnaast zijn er ook het hele jaar door tijdelijke tentoonstellingen, verspreid over de stad. 

SHOPPEN
Maar ook voor de shoppers onder ons valt er in Gent heel wat te beleven en dat beperkt zich zeker en vast niet tot de grote winkelstraten. In de gezellige steegjes en straatjes vind je ook bijzondere boetiekjes die elk hun eigen stempel drukken op uw winkelavontuur in de Gentse binnenstad. 
Meer info vind je op deze site

WANDELEN EN FIETSEN
Trek je op de siertoer door Oost-Vlaanderen ? Combineer dan je fiets- of wandeluitje met een overnachting in Bloeiend Oost-Vlaanderen. Zo ontdek je nog meer en geniet je heerlijk na middenin het groen.

Voor een zacht bed én meer toeristische informatie kan je terecht bij de bloeiende horeca-ambassadeurs.
B&B Beatrice & Marcus, Sint-Amandsberg - B&B De minnetuin, Wachtebeke - B&B De Stuifduinen, Wetteren - B&B Geetkotmolenhoeve, Zaffelare - B&B Het Huis van de Kapitein, Lokeren - B&B Saffels Nest, Lochristi - Biznis Hotel, Lokeren - Hotel La Barakka, Lokeren - Jeugdherberg De Valk, Laarne - Vakantiewoning Bloemenlust, Wetteren - Vakantiewoning Het TakkeTiele Huis, Zaffelare - B&B De Serafijn, Lochristi en de wonderbaarlijke tuin van Villa Emma te Gent en de GGG vzw (Gilde Gentse Gastenkamers)

Alle horeca-ambassadeurs ontvangen je met open armen.

En de logies met een fleurig randje:
Hotel Arriate, Lochristi - B&B Dultenpoelhof, Laarne - B&B Groene Genoegen, Laarne - B&B Karels Halte, Heusden - B&B La Clé du Sud, Merelbeke - B&B Landhuis ter Velt, Gontrode

Voor nog meer overnachtingsmogelijkheden kan je een kijkje nemen op de site van Toerisme Oost-Vlaanderen.

logo Floraliën Gent
Locatie

  • Gent ICC - Citadelpark
  • Van Rysselberghedreef 2 bus 3
  • 9000 Gent
Blijf je graag op de hoogte?