FAQ

ALGEMEEN

Sedert begin dit jaar volgt Floraliën Gent 2020 de berichtgeving over het corona virus op de voet. Er werden een aantal scenario’s voorbereid die ons als organisatie moesten toelaten verschillende opties open te houden. Daarbij stond vooral de veiligheid en natuurlijk ook het welzijn van alle betrokkenen voorop. De Raad van Bestuur van Floraliën Gent heeft op dinsdag 17/3/2020 besloten om de editie te verplaatsen van 1-10 mei naar periode van april/mei 2021.

Floraliën 2020 Gent zal nu met iedereen contact opnemen om te bekijken wat de beste oplossing is. De tickets die werden aangekocht voor mei zijn ook geldig voor de nieuwe periode. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om tickets terugbetaald te krijgen indien u in die periode de tentoonstelling niet zou kunnen bezoeken.

Gezien de grote hoeveelheid betrokken bezoekers, vragen we om zelf geen contact op te nemen met het Floraliën of met onze boekingsdienst.
Onze administratie neemt zelf rechtstreeks contact met je op. Bedankt voor je begrip dat dit enige tijd kan duren.
Hou ook onze website in het oog voor verder nieuws.

JE BEZOEK in 2021

Het betalende gedeelte van de Floraliën zal doorgaan in het ICC-complex (inclusief Floraliënhal en ‘t Kuipke). Het parcours in de Plantentuin Universiteit Gent (Karel Lodewijk Ledeganckstraat 35, 9000 Gent) en in het Citadelpark is gratis. Alle locaties liggen op een steenworp van elkaar.

Floraliën Gent 2021 vindt plaats van zaterdag 1 mei t/m zondag 9 mei 2020, telkens van 8u00 tot 18u00 (laatste toegang tot de site om 17u30). Op vrijdag 7 mei is er uitzonderlijk een late night opening en zijn de deuren open tot 20u.
Tijdens de vooropening op 30 april zal Floraliën 2021 open zijn van 13u tot 18u.

We willen een maximale ervaring kunnen aanbieden aan elke bezoeker. Door de bezoekers een tijdslot te laten kiezen, kunnen we verzekeren dat de maximum capaciteit nooit overschreden wordt en er steeds een vlotte doorstroming zal zijn.

Neen. Verspreid over het parcours zullen wel verschillende informatieborden staan, waarop het verhaal van Floraliën 2021 te lezen zal zijn.

Zeker. Met een uitgebreid aanbod aan participatieve workshops, boeiende rondleidingen, animatie, groene belevingsruimtes en pop-ups is de 2021-editie een kleurrijk spektakel voor groot én klein. Ontdek hier binnenkort het volledige programma. Voor scholen geldt bovendien een voordelig tarief! Kinderen van lagere schoolleeftijd die met hun ouders Floraliën bezoeken krijgen bovendien een gratis doe-boekje dat ze zelfstandig kunnen gebruiken. Geen paniek, het kan thuis ook afgewerkt worden!

Het parcours van Floraliën 2021 werd samen met de toegankelijkheidsambtenaar van de stad gescreend in functie van rolstoelgebruikers en blinde en slechtziende personen. Met het oog op een mooi loopcomfort, voorzien we – waar mogelijk – voldoende brede doorgangen en beperken we de niveauverschillen.

Er zullen een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar zijn aan de ingang. 

Het festival Floraliën 2021 is overdekt. Enkel het vrije parcours in de Plantentuin en in het Citadelpark is niet overdekt.

Ja. Het zijn opnieuw de helden van het Vlaamse Kruis, je vindt hen terug op de Floraliën-site. Je kan de locaties terugvinden op het bezoekersplan.

De gidsen van Gandante en de Gentse gidsen leiden je op het Floraliën-parcours graag rond langs een selectie bijzondere creaties en projecten van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars. Het is mogelijk om met je groep een gids te boeken (max. 25 personen /gids) aan een tarief van  €100. Een geleid bezoek duurt ongeveer 2 uur. Reservaties kan je maken door een mail te sturen naar info@gandante.be of info@gentsegidsen.be.

Een bezoek aan de Floraliën 2021 duurt ongeveer 2u. Op de site voorzien wij rust- en belevingsmogelijkheden. Er zijn tevens ook foodtrucks en restaurants waar je een hapje kan eten of gewoon iets drinken.

Vanaf eind maart zal je het plan kunnen downloaden op onze website. Ook voorzien we gedrukte plannen aan de toegang van de Floraliën-site.

Dieren zijn fantastisch, maar helaas is niet iedereen even dol op je trouwe viervoeter als jijzelf. Daarom vragen we huisdieren thuis te laten. Enkel blindengeleidehonden zijn welkom op de Floraliën-site.

Op de Floraliën-site mag niet gerookt worden.

Verloren voorwerpen worden verzameld op het infopunt aan de ingang van de site. Stuur een mail naar info@floralien.be met de beschrijving van wat je waar en wanneer verloren bent. Als we je spullen gevonden hebben nemen we contact met je op.

Op de site van Floraliën vind je twee pop-up restaurants en mobiele eetkramen, allemaal met hun eigen identiteit.

Aan alle kassa’s kan je met bank- of kredietkaart (Maestro /Mastercard /Visa) betalen. Cash betalen blijft een optie, maar we geven uiteraard de voorkeur aan betalen met de kaart.

Het is toegelaten, maar op onze website en sociale media-kanalen vind je na het festival een selectie sfeerbeelden terug van onze huisfotografen. Je hoeft dus niet perse een camera mee te zeulen

Voor verblijfplaatsen in de buurt van de Floraliën kan je kijken op volgende websites: Bloeiend Oost Vlaanderen, Visit Gent, Gilde Gentse Gastenkamers en Camping Blaarmeersen (open vanaf maart).

Ja, wij voorzien zeker voldoende rustgelegenheden.

Neen. Op deze site kan je meer informatie vinden over de LEZ-zone van Gent.

TICKETS

Je kan je Floraliën tickets bestellen op onze website of ze op de dag zelf aan de ingang van de Floraliën-site kopen. Indien je ze aan de ingang koopt, zullen de tickets wel iets duurder zijn.

In de Lijnwinkels in Gent kan je ook combitickets kopen, deze zullen iets duurder zijn maar je hebt hiermee wel ook toegang tot tram en bus.

Wie met de trein naar Floraliën Gent reist, kan ook een Floraliën B-dagtrip kopen (beschikbaar vanaf maart in het station of online.

Tickets aan het kansarmen-tarief kunnen vanaf begin februari met behulp van de Uitpas aangekocht worden in het Uitbureau (Veldstraat 82B, 9000 Gent) en in de stadswinkel (Botermarkt 17A, 9000 Gent).

Groepsbezoeken dienen gereserveerd te worden via veerle@floralien.be.

Ja. Aan de ingang van het ICC zijn kassa’s voorzien. Met een online gekocht ticket kan je echter vlotter binnen geraken en dit is bovendien goedkoper!

Na betaling ontvang je van ons een e-mail met een digitaal ticket in bijlage. Breng een afgedrukte versie van het ticket mee en meld je aan bij de ingang van het ICC. Daar zal je ticket worden gescand. Je kan uiteraard ook je ticket op je smartphone tonen, maar hierbij moet je wel opletten dat de barcode zeker zichtbaar is.

Check eerst even je spamfolder. Sommige mailprogramma’s snappen niet dat het mailtje met je Floraliën-ticket het belangrijkste bericht van het jaar is! Als je je ticket ook daar niet vindt, kan je contact met ons opnemen via tickets@floralien.be. Dan helpen we je zo snel mogelijk verder.

We hanteren speciale tarieven voor kinderen, jongeren, studenten, scholen en groepen. Er zijn ook tickets beschikbaar aan het kansarmen-tarief, deze kunnen vanaf begin februari met behulp van de Uitpas aangekocht worden in het Uitbureau (Veldstraat 82B, 9000 Gent) en in de stadswinkel (Botermarkt 17A, 9000 Gent) en in de stadswinkel (Botermarkt 17A, 9000 Gent). Alle tarieven vind je hier.

Vanaf 25 betalende personen van alle leeftijden, kan je een groepsreservatie maken – onder voorbehoud van beschikbaarheid. Om te reserveren, gelieve een mail te sturen naar veerle@floralien.be.

Een toegangsticket voor Floraliën Gent 2021 geeft je éénmaal toegang tot het Floraliën-parcours. Gebruik van de fietsenparkings is gratis.

Neen. 1 ticket voor Floraliën is 1 toegang tot de gekozen datum en het tijdslot zoals vermeld op het ticket. U kunt niet op meerdere dagen de Floraliën bezoeken met hetzelfde ticket.

U kunt tot maximaal 1 tijdsblok aankomen aansluitend op het gereserveerde tijdsblok. (Bv. u heeft het tijdsblok van 10u-12u gekozen maar u komt toe om 13u30) Echter behoudt de Floraliën zich het recht om u de toegang te ontzeggen als op dat moment de maximale capaciteit is bereikt.

Ja, indien u een studententicket heeft gekocht, dan behouden wij ons het recht om uw studentenkaart op te vragen. Indien u geen studentenkaart kunt tonen, dan behouden wij ons het recht om u de toegang te ontzeggen.

BEREIKBAARHEID

Floraliën 2020 vindt plaats in Gent, op wandelafstand van het treinstation Gent-Sint-Pieters. De Floraliën-site is vlot te bereiken te voet, met de fiets of het openbaar vervoer.
Ontdek hier hoe je makkelijk en snel naar Floraliën 2020 komt.

Kom je toch met de auto?
Hou er rekening mee dat de parkeergelegenheid in de omgeving beperkt is.
Parkeer je best buiten de stad op een van de Park&Ride-parkings aan de Gentse rand of kom vlot met tram of bus.

Nee. Wie met de trein naar Floraliën Gent reist, kan wel een Floraliën B-dagtrip kopen (in het station of online: www.nmbs.be).

NOG VRAGEN?

Aarzel niet om ons te contacteren via info@floralien.be of +32 9 241 50 90