Floraliën in 2020

Deelnemen

Deelnemen als partner

Floraliën Gent verwelkomt elke editie een groot aantal bezoekers. Ook in 2020 blijven we inzetten op diverse publieksegmenten. 

In 2020 is Floraliën Gent meer dan ooit het perfecte evenement om veel zichtbaarheid aan uw producten of diensten te geven. Word partner van Floraliën Gent, we werken graag een voorstel uit op maat, binnen uw strategie en budget. 

• Uw (potentiële) klanten, netwerk of doelgroep(en) zien dat u de Visie en Waarden van FLORALIËN onderschrijft, dit komt uw bedrijfsimago ten goede.
• Het partnerschap biedt uw bedrijf de mogelijkheid om in contact te komen met het netwerk van FLORALIËN en andere partners van het Partnerplatform

Bij de laatste editie van Floraliën werden meer dan 130.000 bezoekers verwelkomd. Onder deze betalende bezoekers rekenen we 93 % volwassenen (incl VIP) en 7 % kinderen/jongeren. 
De kinderen/jongeren bestonden uit volgende leeftijdscategorieën : 17 % onder de 6 jaar, 20 % tussen 6 en 12 jaar en 63 % boven de 12 jaar (incl. studenten).

Belgische bezoekers 
Van de Belgische bezoekers komt 84 % uit Vlaanderen, 7 % uit het Brussels Gewest en 9 % uit Wallonië.

Internationale bezoekers 
Op basis van de gegevens uit de ticket database krijgen we volgende info i.v.m de herkomst van de bezoekers van de Floraliën : 91 % van de Floraliënbezoekers zijn Belgisch, van de 9 % buitenlandse bezoekers komt het merendeel uit de buurlanden (95%). Binnen deze laatste groep spant Frankrijk de kroon (60 %). Verder zijn er bezoekers uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg en 24 verschillende landen, nl. Australië, Brazilië, Canada, China, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hong Kong, Ierland, Italië, Japan, Letland, Litouwen, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Polen, Rusland, Spanje, Tsjechië, Turkije, USA, Zweden en Zwitserland.

Deelnemen als vrijwilliger

Help jij Floraliën mee tot een succes te maken?
Van 1 tot en met 10 mei kan je in Gent opnieuw terecht voor Floraliën. Begin mei 2020 zal de stad in het teken staan van het internationale bloemen en plantenfestival. 
De iconische Floraliënhal in het Citadelpark vormt tien dagen lang het decor voor de mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars. 
Wil je graag eens een kijkje nemen achter de schermen van dit evenement? Steek je graag een handje toe bij onze technici of help je graag mee bij het onthaal? Dat kan, want we zijn nog op zoek naar verschillende manusjes-van-alles om onze ploeg te versterken! Concreet zoeken we vrijwilligers voor de opbouw, het evenement zelf en de afbraak.

Unieke ervaring
Ben je gedreven in techniek en heb je affiniteit met bloemen en sierkunst? Steek je graag de handen uit de mouwen? Dan kunnen we jou zeker en vast gebruiken voor de opbouw van het evenement. Sta je graag in contact met mensen? Kan je daarnaast ook je mannetje staan in het Frans en in het Engels? Dan kunnen we jou inzetten op het evenement zelf langs het parcours.

Meewerken aan het evenement is een eenmalige gelegenheid om een unieke ervaring op te doen. Je werkt er samen met kwekers en internationale topfloristen en verwerft nieuwe inzichten in de bloemsierkunst, je leert er de gevoelige kanten van al de planten kennen en je maakt samen met de andere vrijwilligers van de volgende Floraliën een unieke editie en een topbeleving voor alle bezoekers. Inclusief voor jezelf!

Interesse?
Ben je een of meerdere dagen vrij in die periode en ben je geïnteresseerd om minimum één shift van vijf uur op jou te nemen? Meld je dan aan. Eind november brengen we alle vrijwilligers samen voor een eerste kennismaking.
logo Floraliën Gent
Locatie

  • Gent ICC - Citadelpark
  • Van Rysselberghedreef 2 b 1
  • 9000 Gent
Blijf je graag op de hoogte?