Deelnemen aan Floraliën Gent 2020

Het is uw verhaal !

Floraliën, een evenement met een groot doelpubliek

Bloemen en Planten

Bloemen en Planten vormen het hart van de Horticultuur en van Floraliën. 
We verwelkomen aanvragen van kwekerijen, gespecialiseerde kwekers, plantengemeenschappen en tuinbouworganisaties die gepassioneerd zijn door hun enthousiasme voor het kweken van bloemen en planten en die deze passie willen delen.

In 2020 organiseert Floraliën een groots evenement naar:

°  een doelgericht publiek van verwoede plantenliefhebbers, kenners of gewone liefhebbers, in groepsverband of alleen, jonge of minder jonge mensen
°  publieke overheden ( gemeentelijke, provinciale, regionale of federale administraties) en professionals 

Floraliën zorgt ook voor een stevige communicatie met een doordachte perscampagne (geschreven pers, radio, televisie), social media, verspreiding van informatie via alle leden van de partners (verenigingen en federaties) en de Gentse Floraliën Community, netwerkmomenten, persoonlijke VIP uitnodigingen en een nieuwe focus op Floraliën Gent 2020 prijzen.

Voor meer info kan je hier terecht.Vlaamse horticultuur & geschiedenis
Gent en omgeving schrijven al eeuwen geschiedenis in de bloemen- en plantenteelt. Reeds in de 16de eeuw kweekte men in het Gentse planten in oranjerieën, de voorlopers van de huidige serres. Al sinds vele jaren worden planten en kruiden uit verschillende werelddelen ingevoerd en verzameld in de stad. De Vlamingen werden beschouwd als de beste plantenkwekers.
Het is dus niet te verwonderen dat precies in Gent, het centrum van de sierteelt, Floraliën is ontstaan.

Vlaamse uitmuntendheid
Op 30 september 1838 werd beslist om om de 5 jaar een grote tentoonstelling te organiseren met een internationale jury die de planten zou keuren. Op de eerste editie in maart 1839 werden er maar liefst 3.722 planten tentoongesteld en 40 juryleden uit alle hoeken van Europa beoordeelden niet minder dan 20 wedstrijden.

Ja, ik wil deelnemen !

logo Floraliën Gent
Locatie

  • Gent ICC - Citadelpark
  • Van Rysselberghedreef 2 b 1
  • 9000 Gent