Floraliën 2020

De ideale schooluitstap

Floraliën, een unieke en educatieve kijk op bloemen, planten & stedelijk groen

Kinderen en jongeren hebben de toekomst in hun handen. Hoe vroeger we hen kunnen sensibiliseren rond de betekenis en het belang van bloemen en planten in hun (verstedelijkte) omgeving, hoe beter. Het festival biedt de perfecte gelegenheid om je leerlingen actief te betrekken bij groenbeleving, met aandacht voor duurzaamheid en nieuwe toekomstmogelijkheden, maar zonder de geschiedenis uit het oog te verliezen. 
De leerlingen zullen er niet alleen kunnen kijken maar ook beleven en doen tijdens interactieve en participatieve workshops. 
Het volledige programma lees je binnenkort op onze website.

EDUCATIEVE PAKKETTEN 
Ter voorbereiding van een uitstap naar Floraliën Gent 2020 voorzien we een reeks educatieve pakketten. Elk pakket focust op een specifiek thema (de groene stad, stadslandbouw, de Vlaamse sierteelt en haar rijke geschiedenis, het belang van onderzoek en innovatie in de regio Gent, …). Zo kan in de lessen al de nodige aandacht worden gevestigd op het gekozen thema. Deze interactieve werkmappen zullen begin maart 2020 beschikbaar worden gesteld op onze website.   

SCHOOLTARIEF 
Voor schoolgroepen uit het secundair onderwijs geldt een voordelig tarief: € 5 per leerling (per groep van 20 leerlingen krijgt 1 begeleider gratis toegang) 
Stuur voor meer info & reservatie van je bezoek een e-mail naar veerle@floralien.be

Vraag meer informatie rond onze schoolpakketten en tarieven

logo Floraliën Gent
Locatie

  • Gent ICC - Citadelpark
  • Van Rysselberghedreef 2 b 1
  • 9000 Gent