Chistophe Crock

Christophe Crock

LinkedIn 

Architect van tuinen en landschap sinds 2004 (Haute Ecole Arthur Haulot). Om ervaring op te doen en mijn kennis van de Nederlandse taal te perfectioneren, heb ik mijn praktische en technische opleiding aan het Kalmthout arboretum in België enkele maanden voortgezet, voordat ik in mei 2005 de functie van hovenier van het Wespelaar arboretum aanvaardde. 

Tegelijkertijd heb ik ook een activiteit ontwikkeld als tuinarchitect en botanisch adviseur voor zowel particuliere klanten als voor andere professionals. 

Ik kon verdere opleidingen en stages volgen in enkele grote Engelse tuinen zoals Kew (september 2007) en Wisley (juni 2006 en september 2008). Ik had toen de gelegenheid om de grote Engelse en Amerikaanse tuinen te bezoeken en te bestuderen.

Bij verschillende gelegenheden was ik ook in staat om deel te nemen of om botanische verkenningstochten te organiseren in het kader van projecten voor het behoud van planten om planten in hun natuurlijke omgeving te bestuderen. 

September 2010: Eerste botanische expeditie naar Sichuan (China) in het kader van een internationale missie (BCHM) met als doel het behoud van planten op de rode lijst, zoals Magnolia dawsoniana, Magnolia wilsonii en de zeer zeldzame Acer pentaphyllum. 

Juni 2011 en september 2013: verkenning van de zuidelijke Appalachen (VS: Georgia, Noord- en Zuid-Carolina, Tennessee, Alabama) om botanisch materiaal van Noord-Amerikaanse Magnolia's en de zeer zeldzame Stewartia ovata en malacodendron te observeren en te verzamelen. 

Juni 2015: organisatie van een botanische observatietocht in West- en Noord-Sikkim met als doel de 36 soorten wilde rhododendrons van Sikkim te observeren, evenals de verschillende soorten Magnolia's die in Sikkim aanwezig zijn. 

Juni 2017: reis georganiseerd door de I.D.S (International Dendrological Society) in het zuidoosten van Tibet. Tijdens de reis hebben we de alpenflora van de hoge Tibetaanse pieken kunnen observeren en bestuderen. 

Juni 2018: Verkenning in het PNW (USA), in de Olympische Bergen in het kader van een aspergesymposium (Woodland Lily symposium) en bezoek aan de grote collectietuinen van de regio (Heronswood, Far reach farm nursery, Bloodel Reserve, Rhododendron species foundation).

Sinds mei 2010 ben ik uitgenodigd om als jurylid deel te nemen aan diverse tuinbouwevenementen. De belangrijkste zijn Courson (2010 en 2013), de plantendagen van Chantilly (lid van de internationale jury van verdiensten sinds mei 2015), de plantendag van La Feuillerie naar Celles (sinds 2015). 

Ik ben ook lid van de Belgische Vereniging voor Dendrologie en de Internationale Vereniging voor Dendrologie (I.D.S). 

Docent voor : de dendrologievereniging, de internationale dendrologievereniging, de Varengeville-plantdag, de grote plantenvereniging, enz.

Gids voor verschillende soorten groepen in het Wespelaarse arboretum en de Herkenrode-tuin. 

logo Floraliën Gent
Locatie

  • Gent ICC - Citadelpark
  • Van Rysselberghedreef 2 bus 3
  • 9000 Gent
Blijf je graag op de hoogte?